13 Eylül 2016 Salı

İyi Bir Emlakçı Olmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Çok çalışanın çok kazandığı bir sektör olan emlakçılık, her geçen gün daha popüler olurken, doğal olarak rekabet koşulları da zorlaşıyor. Dolayısıyla işinin erbabı olanlar iyi kazanırken, ortalama altında kalanlar ise işlerinin kendilerini tatmin etmediği bir noktaya doğru sürükleniyorlar.
Her meslekteki kaçınılmaz gerçeğin “iyi olan kazanır” mantığı olduğunu biliyorsanız ve iyi bir emlakçı olmayı gerçekten istiyorsanız, bunun için bazı noktalara dikkat etmelisiniz. İşte sizin için derlediğimiz, iyi bir emlakçı olmanın püf noktaları:
1- Sabırlı olun
Çok pozitif giden bir satış görüşmesi, herhangi bir nedenle yön değiştirebilir. Karşınızdaki potansiyel müşteri bir şeyden rahatsız olup emek verdiğiniz, günlerce anlattığınız evden vazgeçebilir. Bu gibi durumlarda sakin olmalı, müşterinize baskı yapmadan bir süre düşünmesi için ona zaman tanımalısınız. Aksi durumda üzerine gittiğinizde olay tamamen kopabilir.
2- Empati kurun
Hedefiniz öncelikle insan kazanmak olursa, sonrasında para kendiliğinden gelecektir. Bir konutu satarken veya kiralarken, kendinizi karşınızdakinin yerine koyarak tüm artı ve eksileriyle elinizdeki emlağı anlatırsanız, bu dürüstlüğünüz karşısında belki presente ettiğiniz konutu değil başkasını satma şansı yakalayabilirsiniz. Çünkü emlakçılık sektörünün olmazsa olmazı dürüstlüktür.
3- Teknolojiden korkmayın!
Babadan kalma yöntemlere emlakçılık elbette yapabilirsiniz, fakat çağı yakalayamazsanız satışlarınız ve dolayısıyla da kazançlarınız düşecektir. Günümüzde gerek zaman darlığından, gerekse pratik oluşu nedeniyle çoğu müşteri, internet ortamından emlak seçmeyi tercih ediyor. Eğer e-posta nedir, sosyal medya nasıl kullanılır, sanal ortamda pazarlama nasıl yapılmalıdır, reklam nasıl verilir, kaliteli fotoğraf nasıl çekilir, cep telefonu etkin olarak nasıl kullanılır gibi konularda kendinizi geliştirmezseniz, üzülerek söyleyelim ki, emlakçılık sektöründe kısa zaman içinde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
4- Kendinizi motive edin!
İşler iyi gittiğinde zaten yüzünüz gülecektir, ama önemli olan, işler iyi gitmediğinde de kendini motive edebilmektir. İyi bir emlakçı reddedilmenin mesleğinin olağan bir parçası olduğunu kabullenerek olaylara pozitif yaklaşabilir ve elinden kaçan fırsata üzülmek yerine derhal yeni fırsatlar yaratmak için aksiyon alacak öz motivasyonu geliştirebilir.
5- İletişim yeteneklerinizi geliştirin!
Bazılarında doğuştan var olan iyi iletişim kurma yeteneği, sonradan gidilecek bir takım kurslar sayesinde de geliştirebilir. Karşısındakine güven veren, dozunda bir samimiyet içeren, zamanında ve doğru sözcüklerle iletişim kurabilen emlakçılar, her zaman tercih edilirler.
6- Profesyonel olmayı hedefleyin!
Bir işte profesyonel olmak demek, doğru hedefler seçerek bu hedeflere yönelik doğru adımlar atmak, kendini sürekli yenilemek, problemlere etkili çözümler bulmak, işinin gerektirdiği görünüm ve üslubu uygulamak demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder