22 Ekim 2016 Cumartesi

Fotoğraf Uygulamaları İle Emlak Pazarlamanızın Cazibesini Arttırın

Profesyonel bir fotoğrafçı olmasanız bile eminiz ki Facebook üzerinden arkadaşlarınızla fotoğraf çekip paylaşma konusunda deneyimlisinizdir. Ancak gayrimenkul pazarlaması için fotoğraf çekmeniz ve paylaşmanız gerektiği zaman bundan daha fazlasını yapmanız gerekir. Çünkü gayrimenkul pazarlamasında evlerin fotoğrafları sizin vitrininiz olur ve bu fotoğraflarla müşterileri etkilemeniz gerekir. Dolayısıyla fotoğrafların açısı, kompozisyonu, ışığı ve renk ayarları gibi özellikleri düşünülmesi gereken noktalar haline gelir.
Peki, bu konulara dair bilginiz yoksa ne yapacaksınız? Bu konuda fotoğraf uygulamaları gayrimenkul profesyonellerinin yardımına yetişiyor. Şimdiki akıllı telefonlar harika kamera özelliklerine sahip olabiliyorlar. Yani eskiden mobil aracılığıyla çekilen fotoğraflar küçümsenirken, şimdi ise bazı fotoğraf makineleri ile yarışır hale bile geldiklerini söyleyebiliriz. Mobille çekilen bu fotoğrafları daha etkileyici hale getirmek içinse üretilen fotoğraf uygulamaları son derece yardımcı oluyor.
İşte sizler için hazırladığımız, gayrimenkul profesyonellerinin emlak pazarlaması için kullanabileceği birkaç mobil fotoğraf uygulaması…
Afterlight
Ücretsiz deneme sürümü bulunan ve ardından makul bir ücret karşılığında kullanılabilen Afterlight, mobil için iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlarda ve bilgisayar için Windows 10 üzerinde kullanılabiliyor. Bu uygulama sayesinde, mülklerin fotoğrafını çekerken saatlerce ışığı hesap etmek için uğraşmanıza gerek kalmıyor. Çünkü sonradan uygulamanın ışık efektleri sayesinde mülke istediğiniz estetik görünümü kazandırabiliyorsunuz. Örneğin bir öğle güneşinin mülkün bahçe kapısına vurduğunu gösterebilir veya garaj kapısında parlayan bir ışıltıyı yok edebilirsiniz.
Aviary
Bir Adobe ürünü olan Aviary uygulaması, fotoğraflar üzerinde pozlama ve netlik ayarlarını yapmanıza olanak tanıyor. Mobil üzerinde çekmiş olduğunuz fotoğraflardan düzenlemek istediğinizi seçtikten sonra, gerek ışıklandırma gerek netlik ayarını tamamlayarak ardından sosyal medya hesaplarınızda direkt olarak paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca fotoğraflarınızın üzerine açıklama yazıları yazmak için de ideal bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Uygulamanın arayüzü ise kesinlikle ilham verici bir yapıya ve tasarıma sahip.
Snapseed
Bir Google uygulaması olan Snapseed, yıllardır kendini yenileyerek hizmetini sürdüren ve beğenilen bir uygulama olarak öne çıkıyor. Bu uygulama ile müşterilerinizi etkilemek için sıradışı efektler bulmanız mümkün. Bu efektleri fotoğrafınız üzerinde tek tek deneyerek hoşunuza gideni kaydedebiliyor veya uygulamış olduğunuz efektleri geriye alarak kolaylıkla seçim yapabiliyorsunuz. Ücretsiz olarak kullanılabilen bu uygulamayı direkt kullanmaya başlayabilirsiniz.
Autodesk Pixlr
Ücretsiz ve popüler bir uygulama olan Pixlr, diğer uygulamalara göre daha karizmatik diyebileceğimiz efektlere sahip. Çekmiş olduğunuz bir fotoğrafın üzerinde müşterinin dikkatini çekmek istediğiniz kısmı daha belirgin hale getirip, geri kalanı flulaştırmanızı sağlayan bu uygulama, ayrıca kütüphanesindeki metin ve grafik efetleri ile fotoğrafınızı süslemenize de olanak tanıyor. Uygulamanın bir diğer önemli özelliği ise tek butonla kötü çekilmiş bir fotoğrafın renk ve kontrast ayarlarını otomatik düzeltebiliyor olması.
Sonuç
Tekrar etmemiz gerekirse, bir emlak profesyonelinin online pazarlamasında en dikkat edeceği şey kullanacağı fotoğraflar olmalıdır. Eğer müşterileri etkileyecek yüksek çözünürlüklü ve estetik fotoğraflar ile pazarlama yaparsanız, müşterilerinizi şaşırtabilir ve kendinize çekebilirsiniz. Bunu yapmanız size ayrıca diğer firmalar arasından sıyrılma özelliği de katacaktır.
Etkili fotoğrafların kullanımı aynı zamanda emlak profesyonellerinin kullandığı emlak girişimlerinde de büyük önem taşır. Teknoloji ile uyumlu bir çalışma sistemi ilerletmek isteyen emlak brokerlar, listelerini yayınlamak için seçtikleri emlak girişim sitesine yükleyecekleri mülk fotoğraflarını çok özenli bir şekilde seçmelidirler.
Görselliğe önem verin ve fotoğraflarınızı daha etkili hale getirerek cazibelerini arttırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder