9 Kasım 2016 Çarşamba

İşyeri Tadilat İzni Nasıl Alınır?


Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?
İşyeri tadilat izni nasıl alınır?
Boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara yapılmıyorsa, ruhsat alma zorunluluğu bulunmamaktadır. 
Taşınmazın metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar için tadilat ruhsatı alınması zorunlu olmaktadır. 
Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?
Belediyeler ruhsat ve ekleri incelenerek eksik ve yanlış olmaması halinde müracaat tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde tadilat ruhsatı veriyor. Tadilat ruhsatı almak için gerekenler ise aşağıda sıralanıyor:
1 -) Tadilat ruhsatı dilekçesi (… İlçesi, … Mahallesi, … Pafta, … Ada, … Parsel sayılı yerim için onaylanan projeler doğrultusunda tadilat ruhsatımın düzenlenmesi hususunu bilgilerinize arz ederim)
2 -) Tapu Tescil Belgesi.
3 -) İmar Durumu Çap belgesi : Yapı nizamı, kat adedi, saçak seviyesi, yollardan ve komşu parsellerden çekme mesafeleri ve inşaat emsallerini gösteren bir belge.
4 -) Mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa ebatlı kroki.
Ayrıca, belediyelerce yapılacak tadilat tipine bağlı olarak gerekli görülmesi halinde başka ek belgeler de istenebilmektedir.Bu belgeler ise Proje Müellifleri Oda Sicil Durum Belgeleri, Müteahhitlik Sicili, Apartman Karar Defteri Örneği (Noter Onaysız), Fenni Mesul Taahhütnamesi (Noter Onaylı).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder